Print/Online (Greek)

Κατά καιρούς έχω συνεργαστεί με  διάφορα ελληνικά μέσα  όπως η Εφημερίδα των Συντακτών, η  Ελευθεροτυπία, το  TVXSη ελληνική έκδοση της Huffington Post  και πολλά ακόμα ενώ είμαι τακτικός συνεργάτης του The Press Project

Μερικές δημοσιεύσεις εδώ:

Το εμπάργκο και οι συνέπειες του για το λαό της Βόρειας Κορέας (Εφημερίδα των Συντακτών, 6 Φεβρουαρίου 2016)

Οδοιπορικό: Η γη που γέννησε την Μπόκο ΧαραμΗ επαρχία του Μπόρνο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Νιγηρίας, στριμωγμένη ανάμεσα στον Νίγηρα, το Τσαντ και το Καμερούν. Η γη είναι άνυδρη και ξερή, οι άνθρωποι σκληροί και ταλαιπωρημένοι. Το Μπόρνο είναι γνωστό κυρίως για έναν λόγο: είναι η γη που γέννησε μια από τις πιο απεχθείς ισλαμικές οργανώσεις της Δυτικής Αφρικής, την Μπόκο Χαράμ.

Ταξίδι στην Κόλαση της Μπόκο Χαράμ Τον Απρίλιο του 2015 βρέθηκα στη Βόρεια Νιγηρία και στις περιοχές που έχει απελευθερώσει ο κυβερνητικός στρατός από τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ. Ένα οδοιπορικό δημοσιεύτηκε στο The Press Project στα ελληνικα.

Ζώντας δύο χρόνια στη Βόρεια Κορέα από τη Huffington Post Greece  (Απόσπασμα: Έζησα στη Βόρεια Κορέα για σχεδόν δύο χρόνια, από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι το Μάρτιο του 2014. Έφτασα στην Πιονγκ Γιανγκ ένα ζεστό καλοκαιρινό πρωινό και δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Πριν το ταξίδι μου, είχα διαβάσει αμέτρητα άρθρα ειδικών και αναλυτών, είχα δει ατέλειωτες ώρες από ντοκιμαντέρ και εκπομπές για τη Βόρεια Κορέα και είχα πειστεί ότι επρόκειτο να συναντήσω όχι ανθρώπους αλλά αυτόματα που είχαν υποστεί πλύση εγκεφάλου. Φανταζόμουν ότι όλοι θα βηματίζουν στρατιωτικά, θα δοξάζουν τον ηγέτη και θα είναι έτοιμοι να με φυλακίσουν αν κατά λάθος τα βλέμματα μας συναντηθούν. Σίγουρα η Βόρεια Κορέα είναι μια χώρα που ξέρει να κρύβει καλά τα μυστικά της, όμως τα δύο αυτά χρόνια που έζησα εκεί, ξεδιπλώθηκε μπροστά μου μια αλήθεια που ελάχιστη σχέση είχε με τα στερεότυπα και τις προκατασκευασμένε εικόνες. Ανακάλυψα ανθρώπους έτοιμους να σε βοηθήσουν σε κάθε πρόβλημα, με μια ιδιότυπη αίσθηση του χιούμορ, που θα προσκαλούσαν τον άγνωστο περαστικό να μοιραστεί μαζί τους μια μπύρα στις όχθες του Τεντογκ, που γελούσαν με τα ίδια αστεία, που μοιράζονταν τις ίδιες ανησυχίες και ελπίδες για το μέλλον τους όπως όλοι μας. )

Η ζωή ξαναγυρνά στις Φιλιππινες (οδοιπορικο στις περιοχες που χτύπησε ο τυφώνας Haiyan στις Φιλιππίνες, πεντε μήνες μετά την καταστροφή, Φωτογραφίες/Κειμενο : Φραγκίσκα Μεγαλούδη / Reporting and photo documentary from typhoon ravaged Tacloban in the Philippines, five months after the disaster) 

andro

Ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της Ελευθεροτυπίας (Features at the printed  edition of the daily Eleutherotipia)

1. Τα 2,300,000 προσωπα της Κρίσης     4σελιδο ρεπορταζ για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα μεσαία και κατώτερα στρώματα του πληθυσμού της Αθήνας (2,300,000 faces of the financial crisis : extensive research on the impact of the financial crisis in Greece on the lives of ordinary Greeks living in some of the poorest neighborhoods of Athens

Ε123

2. Με διέταξαν να σκοτώσω τη μάνα μου ( They ordered me to kill my mother) and Ο Προφήτης του Τρόμου (The prophet of Terror)Ρεπορτάζ στη Βόρεια Ουγκάντα, επτά χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου με τον Αντιστασιακό Στρατό του Κυρίου. Δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία  (A journey to Northern Uganda seven years after the end of the war against the Kony rebels LRA)

Ek.jpg (2) EK2 (2)